Met Google Apps hebben we 'de hersens en inzichten' van Google en de hele Google Apps-gemeenschap om ons te helpen onze communicatie- en samenwerkingsoplossingen voortdurend up-to-date te houden. Bovendien kost deze innovatie niets extra.

Bernard Gulachek, hoofddirecteur Technologie, University of Minnesota

Uitdaging

Het IT-personeel van de University of Minnesota wilde af van de verschillende tools die ze gebruikten om studenten en docenten te laten communiceren. Ze waren op zoek naar een solide systeem dat op meerdere platforms werkt en wordt geleverd met volledige ondersteuning.

Oplossing

Google Apps werd al door meer dan 3000 studenten en docenten van de universiteit gebruikt, wat een omslagpunt betekende voor de IT-afdeling. De afdeling zag ervan af om weer iets anders aan de studenten op te dringen en besloot over te schakelen van een mengelmoes van services naar een consistente, geïntegreerde oplossing van Google voor berichten en samenwerking. Vervolgens migreerde al het personeel naar Google for Education en koos de instelling ervoor om naast Gmail ook Google Sites te gebruiken voor het verzamelen en delen van onderzoeksmateriaal op internet, Google Agenda voor groepsagenda's, Google Talk voor instant messaging en Google Documenten voor samenwerken aan documenten, en dat alles geïntegreerd in één allesomvattend product.