Naar content

Geef elke leerling de kans om informaticavaardigheden op te doen

Toegang tot informaticaonderwijs van hoge kwaliteit zorgt dat alle leerlingen de vaardigheden krijgen die ze nodig hebben in de toekomst, zoals coderen, problemen oplossen, creatief denken en samenwerken.

Elke leerling kan de toekomst veranderen

Meer dan 65% van de jongeren krijgt later een baan die nu nog niet eens bestaat: nieuwe technologie maken, artificial intelligence verbeteren en betere analysemogelijkheden voor gegevens ontwikkelen. Als we willen dat leerlingen een goede carrière kunnen opbouwen in verschillende branches, moeten we zorgen dat ze nu een goede basis in de informatica kunnen opbouwen en ervaring krijgen met het gebruik van technologie.

Ons onderzoek met Gallup heeft echter aangetoond dat niet iedereen evenveel toegang heeft tot informaticaonderwijs. We werken eraan om dit gat te dichten zodat alle leerlingen, van kleuter- tot hoger onderwijs, de tools, vaardigheden en inspiratie krijgen om vol zelfvertrouwen te werken met technologie.

Inspireer leerlingen om te ontdekken

Help alle leerlingen zichzelf te zien als technoloog

We ontwikkelen programma's en activiteiten die leerlingen (met allerlei achtergronden en interesses) laten zien wat informatica is en ze inspireren computers te gebruiken om problemen in de echte wereld op te lossen.

Meer toegang en meer kansen

Werken aan zelfvertrouwen en vaardigheden van leerlingen

Bepaalde bevolkingsgroepen zijn nog steeds ondervertegenwoordigd in technische branches en carrières. Onze programma's openen deuren voor alle leerlingen, zodat ze praktische vaardigheden aanleren die ze nu en in de toekomst kunnen gebruiken.

Stoom leerlingen klaar voor hun toekomstige carrière

Leerlingen voorbereiden met technische vaardigheden en kennis

Google biedt gerichte cursussen en praktische ervaring voor studenten in het hoger onderwijs op instellingen zonder informatica-afdeling. Zo werken studenten aan belangrijke vaardigheden met uitgebreide instructies.

Geef informaticalessen met flexibele bronnen en support

CS First is een kant-en-klaar lesprogramma waarmee elke docent leerlingen kan laten kennismaken met informatica. Met de instructievideo's, activiteiten en coderingsprojecten doen leerlingen nieuwe vaardigheden op en krijgen ze meer zelfvertrouwen.

Een docent praat met leerlingen

We maken deel uit van een betrokken gemeenschap

Google ondersteunt onderwijs- en non-profitinstellingen met één doel: informaticamogelijkheden verbeteren en uitbreiden voor leerlingen. Samen geven we de leerlingen de vaardigheden die ze nodig hebben voor de toekomst.