A blue, yellow, and green outlined circle. A red T is inside the circle.

Zorg dat docenten het maximale kunnen halen uit Google-tools als gecertificeerd trainer

Gecertificeerde trainers stimuleren docenten om te leren en Google for Education-producten te gebruiken om hun lessen efficiënter te maken, de prestaties van leerlingen te verbeteren en te werken aan hun leiderschapsvaardigheden.

Drie vrouwen die tijdens een conferentie naar een laptopscherm kijken.

Word gecertificeerd trainer

Gebruik je expertise en leiderschap om te zorgen dat docenten hun lessen kunnen transformeren door het gebruik van Google-tools.

Word een leider

Presenteer jezelf als leider en vergroot het effect dat je kunt hebben op andere docenten en hun leerlingen.

Werk aan je trainingsvaardigheden

Vergroot je vaardigheden als trainer om lessen te transformeren door het gebruik van technologie.

Neem deel aan een community met gelijkgestemde leiders

Werk samen met een community gecertificeerde trainers zoals jij in een privé-Google-groep voor trainers. Word vermeld in de wereldwijde EDU Directory van Google for Education.

Stapsgewijs

Volg deze stappen om gecertificeerd trainer te worden

1

Voltooi de trainerscursus

Met de trainerscursus word je een betere trainer door te leren en je vaardigheden te verbeteren om trainingsplannen te maken en over te brengen.

2

Voltooi het examen trainersvaardigheden

Leg het examen trainersvaardigheden af om te beoordelen of je er klaar voor bent anderen te gaan trainen

3

Behaal het certificaat voor Docent niveau 1 en 2

Zorg dat je de basisvaardigheden van het programma aanleert met de Basistraining en Geavanceerde training.

4

Maak een video en verstuur je aanmelding om trainer te worden

Maak een video van drie minuten waarin je je persoonlijkheid en stijl van lesgeven laat zien. Verstuur je aanmelding.

Twee vrouwen die naar een laptop kijken
Doorlopende vereisten

Je status als gecertificeerd trainer behouden

 • Geef minstens twaalf trainings-/coachingssessies per jaar en doe hiervan verslag
 • Deel ideeën en bronnen met onze community van trainers
 • Geef opnieuw je interesse in het programma aan, inclusief een jaarlijkse productupdatebeoordeling
Alles uitvouwen Alles samenvouwen
 • Wat moet ik doen om een certificaat te behalen?

  Als je een gecertificeerd trainer wilt worden, moet je de zes stappen hieronder doorlopen:

  1. Cursus om gecertificeerd trainer te worden. Als je onze trainerscursus voltooit, leer je het volgende: 1) inspirerende en effectieve trainingsplannen maken en presenteren, en 2) docenten helpen Google-technologieën te gebruiken waarmee ze hun lessen anders vorm kunnen geven (circa acht uur). Met deze cursus verbeter je je vaardigheden op het gebied van training, leiderschap en communicatie, waardoor je een effectieve trainer wordt. Klik hier om de cursus te openen.

  2. Examen trainersvaardigheden. Leg het examen trainersvaardigheden af (circa een uur). In dit examen wordt getoetst wat je hebt geleerd in de trainerscursus en laat je zien hoe bekend je bent met Google for Education. Klik hier om het examen te openen.

  3. Google-gecertificeerd docent niveau 1. Leg het examen voor Google-gecertificeerd docent niveau 1 af (twee à drie uur) om te bewijzen dat je Google-tools op de juiste wijze in je lessen kunt integreren om een optimale les- en leeromgeving te bieden. Dit examen geeft je meer vertrouwen om te werken met docenten en Google-tools.

  4. Google-gecertificeerd docent niveau 2. Leg het examen voor Google-gecertificeerd docent niveau 2 af (circa drie uur) om geavanceerde strategieën te leren voor de integratie van meer tools en technologieën van Google for Education in de les. Bekijk voor meer informatie over de examens voor niveau 1 en 2 de pagina met veelgestelde vragen.

  5. Maak een trainersvideo. Presenteer jezelf in een video van drie minuten waarin je laat zien wie jij als trainer bent (circa twee uur voorbereidingstijd). Maak in de eerste minuut indruk op ons door uit te leggen waarom je trainer wilt worden, wat jou uniek maakt en waarom je vindt dat je goed bij Google past. In de laatste twee minuten vertel je de kijkers hoe een bepaalde functie van de productiviteitssuite van Google, Chromebooks of Chrome innovatief kan worden toegepast in de les of op school. We geven de voorkeur aan screencasts.

  6. Toepassing. Dien je lidmaatschapsaanvraag in met het bovenstaande materiaal (circa een uur). Je moet ook enkele korte vragen beantwoorden. Je antwoorden geven ons een beeld van hoe je de training hebt ervaren, waaronder lesmateriaal plannen, implementeren, evalueren en opstellen.

 • Hoeveel kosten de examens?

  Het examen 'Google-gecertificeerd docent niveau 1' kost $ 10, het examen 'Google-gecertificeerd docent Niveau 2' kost $ 25, en het 'Examen trainersvaardigheden' kost $ 15.

 • Waar vind ik een exemplaar van mijn certificaat?

  Je certificaat en badge worden gemaild naar het adres dat je hebt gebruikt bij de registratie om het examen af te leggen. Als je geen certificaat hebt ontvangen, kijk dan in de map Spam.

 • Wat zijn de inschrijfdatums voor 2020?

  Aanvragen worden doorlopend geaccepteerd. Je krijgt een melding over je aanvraagstatus binnen vier tot zes weken nadat je je hebt ingeschreven. Bedankt voor je geduld.

 • Wat moet ik doen om een Google for Education-gecertificeerd trainer te blijven?

  Als je gecertificeerd trainer wilt blijven, moet je minstens twaalf trainings-/coachingssessies per jaar houden en rapporteren en moet je bij de jaarlijkse productupdatebeoordeling opnieuw aangeven dat je interesse hebt. We raden je ook sterk aan je ideeën en bronnen te delen met de trainerscommunity via de Google-groep en workbench voor trainers.

Support krijgen

Als je hulp nodig hebt bij het programma voor gecertificeerde trainers, kun je hieronder contact met ons opnemen.