Naar content

Toegankelijkheid voor elke leerling

Wanneer alle leerlingen volledig en op hun eigen manier kunnen meedoen in de les, is dat voor iedereen positief. Daarom ontwikkelen we producten van Google for Education speciaal met het oog op toegankelijkheid om elke leerling te helpen leren, inspiratie te vinden en zijn of haar volledige potentieel te bereiken.

Een thumbnail van een video waarop een leerling met blauwe oordopjes in naar een laptop zit te kijken.

Leerlingen met verschillende behoeften en leerstijlen aanspreken

Leerlingen leren op verschillende manieren, ook al zitten ze in dezelfde klas. Omdat we alle leerlingen willen ondersteunen, ontwerpen we technologie om docenten te helpen aan de behoeften van elke leerling te voldoen, ook bij leerlingen die een visuele, gehoor- of fysieke beperking hebben of die nieuwe informatie op een andere manier verwerken.

Bij Google vinden we dat toegankelijkheid bij een goed ontwerp hoort. We ontwikkelen Google for Education-producten speciaal met het oog op toegankelijkheid, zodat elke leerling kan leren, inspiratie kan opdoen en zijn of haar volledige potentieel kan bereiken.

Tools voor alle leerlingen

Strategieën opzetten voor een leven lang leren

Wanneer leerlingen over de tools beschikken die ze nodig hebben en weten hoe ze die moeten gebruiken, groeit hun zelfvertrouwen en ontwikkelen ze leerstrategieën waar ze de rest van hun leven iets aan hebben. Met functies zoals visuele ondersteuning, ondertiteling en realtime samenwerking in Google Workspace worden leerbeperkingen opgeheven voor alle leerlingen, ongeacht of ze een levenslange of tijdelijke beperking hebben of het best kunnen leren onder specifieke omstandigheden.

Een leerling met een witte hoofdtelefoon tikt op een tablet, terwijl ernaast aan tafel een andere leerling zit die meekijkt.
Een leerling staat op het punt om op een tablet te tikken die op tafel ligt en waarop een touchscreen-toetsenbord te zien is.
Gepersonaliseerd leren

Toegang bieden tot inspirerende leerbelevenissen voor alle typen leerlingen

Wanneer je leerlingen opties biedt voor de manier waarop ze technologie kunnen gebruiken en hun werk kunnen doen, bied je alle leerlingen mogelijkheden om te leren. Zo helpen Chromebook-functies zoals ChromeVox en 'Selecteer om uitgesproken te worden' leerlingen die visuele of auditieve ondersteuning nodig hebben, en beschikken alle leerlingen over alternatieve manieren om informatie tot zich te nemen. Nadat je de instellingen op een Chromebook hebt aangepast, worden ze telkens toegepast wanneer die leerling inlogt op elk willekeurig apparaat. Dat bespaart tijd en zorgt dat leerlingen zich echt op het leren kunnen concentreren.

Inclusieve leerbelevenissen

Elke leerling mogelijkheden bieden voor participatie en succes

Elke leerling heeft eigen talenten, perspectieven en behoeften. Van tekstvergroting tot spraakgestuurd typen of ondersteuning voor braille: met de producten van Google for Education kunnen leerlingen gemakkelijker samen met hun klasgenoten leren. Chrome-extensies bieden zelfs nog meer mogelijkheden voor een inclusieve leerbelevenis op maat.

Een glimlachend jong kind in bed kijkt met zijn moeder naar een Chromebook.

"Als iets werkt voor kinderen met speciale behoeften, werkt het voor iedereen. De strategieën die goed werken, werken gewoon goed."

Suley Castillo, Instructiecoach, Dallas ISD

Meer informatie over de toegankelijkheidsfuncties en tools van Google

Download en deel deze snelle handleiding voor toegankelijkheidsopties van Google Workspace en Chromebooks, plus Chrome-extensies die je kunt toevoegen.

Meer bronnen voor docenten en beheerders

Vind trainingen, lessen en antwoorden op veelgestelde vragen om meer uit de toegankelijkheidsfuncties van Google te halen.

Kom meer te weten over toegankelijkheid in Google Workspace, ChromeOS en Chromebooks

Google Workspace for Education

Gebruik ingebouwde functies voor hulp bij het leren en om meer inzicht te verkrijgen

Ontdek hoe Google Workspace-apps zoals Documenten, Spreadsheets, Formulieren en Presentaties onderwijsstrategieën kunnen ondersteunen voor verschillende vereisten en leerstijlen.

ChromeOS en Chromebooks

Krijg toegang tot en personaliseer aangepaste instellingen op meerdere apparaten

Ontdek hoe aanpasbare instellingen in Chromebooks elke leerling toegang kunnen geven tot informatie en leermethoden die aansluiten op hun werkwijze.

Aan de slag

Bekijk hoe Google kan helpen

Neem contact op met een specialist die je kan helpen de juiste producten en functies te kiezen voor de behoeften van je leerlingen.

Toegankelijkheidsfuncties en tools bekijken

Download en deel deze snelle handleiding voor toegankelijkheidsopties van Google Workspace en Chromebooks.