Bespaar tijd bij het beoordelen
en geef effectieve feedback

Snel huiswerkopdrachten maken, analyseren en beoordelen, terwijl je leerlingen helpt efficiënter te leren.

Geef feedback die ze aan het denken zet

Geef feedback die ze aan het denken zet

Begeleiding en feedback bieden waarmee leerlingen kunnen groeien en leren, is een van de belangrijkste (en meest tijdrovende) aspecten van je werk. Bekijk hoe Opdrachten het proces van het maken en beoordelen van huiswerkopdrachten vereenvoudigt dankzij flexibele, gebruiksvriendelijke tools voor samenwerking van Google.

Maken

Maak en deel huiswerkopdrachten in een handomdraai

Maak nieuwe opdrachten met Documenten en Drive en geef elke leerling een eigen exemplaar. Je kunt huiswerkopdrachten indelen op basis van lesgroep, datum en leerling, en bestaand werk aanpassen voor nieuwe vakken of cursussen. Help leerlingen zich voor te bereiden op de arbeidsmarkt door Google-tools te gebruiken waar miljoenen bedrijven mee werken, van kleine ondernemingen tot internationals op de Fortune 500-lijst.

Opdrachten | Maken
Opdrachten | Analyseren

Analyseren

Help leerlingen origineel werk te maken

Genereer originaliteitsrapporten dankzij de kracht van Google Zoeken. Opdrachten scant de inzendingen van leerlingen op overeenkomende tekst op internet, rechtstreeks vanuit je beoordelingsinterface (dus je hoeft niet meer in te loggen bij een ander programma). Leerlingen kunnen hun eigen rapporten draaien voordat ze hun werk indienen om de juiste citaties toe te voegen en hun werk te verbeteren. Bètagebruikers kunnen onbeperkt gratis originaliteitsrapporten genereren.

Beoordelen

Beoordeel opdrachten en geef uitgebreide feedback, allemaal op één plaats

Haal veelgebruikte feedback uit je reactieoverzicht wanneer je leerlingen stimuleert met in-line bewerkingen en tweerichtingsreacties. Je kunt ook rubrieken toepassen om de cijferbeoordeling transparant te houden. Met Opdrachten kun je veilig en gemakkelijk bestanden uit Documenten en Drive accepteren door automatisch de rechten aan te passen om te voorkomen dat leerlingen hun werk kunnen aanpassen terwijl je het beoordeelt.

Opdrachten | Beoordelen

Begeleiden

Bied leerlingen tools die actief leren ondersteunen

G Suite for Education biedt mogelijkheden waarmee leerlingen hun schrijfvaardigheden kunnen verbeteren, efficiënter kunnen werken en betere opdrachten kunnen inleveren.

 • Originaliteitsrapporten

 • Altijd zichtbare woordentelling

 • Suggesties van spelling- en grammaticacontrole

 • Tweerichtingsreacties

 • Versiebeheer

 • Automatisch opslaan

Vul je leerbeheersysteem aan

Nadat de bèta later dit semester live is gegaan, heb je rechtstreeks vanuit het toolmenu in je G Suite for Education-account toegang tot Opdrachten. Opdrachten is ook beschikbaar als add-on voor LTI (Learning Tools Interoperability) en werkt met elk leerbeheersysteem (LBS).

Ga zelf aan de slag

Opdrachten maakt nu deel uit van G Suite for Education. Je hoeft je alleen maar aan te melden voor de bèta om deze functie te gebruiken, zonder installatie. Je kunt Opdrachten openen vanuit het menu van de Google-app of via assignments.google.com. Je kunt het volgende doen:

 • Nieuwe huiswerkopdrachten maken in Opdrachten met de mogelijkheid om ze rechtstreeks te delen vanuit de interface van Opdrachten of door een link in je LBS te posten.
 • Cijfers exporteren naar Spreadsheets of een door komma's gescheiden bestand (csv-bestand) dat je in je LBS kunt importeren.

Vraag toegang vanuit je LBS

Opdrachten is ontwikkeld op basis van LTI-normen en werkt met elk LBS dat LTI-versie 1.1 of hoger ondersteunt. Vraag je beheerder of die Opdrachten wilt inschakelen. Je kunt dan het volgende:

 • Huiswerkopdrachten rechtstreeks vanuit je LBS maken, beoordelen en analyseren.
 • Leerlingen toegang geven tot Opdrachten en werk laten indienen bij je LBS.
 • Cijfers automatisch synchroniseren met de cijferlijst in je LBS.

Verwacht hoge beveiligingsstandaarden

We gaan net zo serieus om met beveiliging en privacy als jij met de begeleiding van je leerlingen. We ontwikkelen producten waarmee de privacy van leerlingen en docenten wordt beschermd en bieden de beste beveiliging in onze klasse. We nemen nooit het eigendom van je gegevens over: jij en je leerlingen blijven altijd eigenaar van je gegevens. Het is onze verantwoordelijkheid om ze goed te beveiligen. En omdat Opdrachten is ontwikkeld voor het onderwijs, voldoet het aan strenge nalevingsvereisten, waaronder:

 • de Family Educational Rights and Privacy Act (FERPA),
 • de Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA),
 • de Student Privacy Pledge geïntroduceerd door het Future of Privacy Forum (FPF) en de Software & Information Industry Association (SIIA),
 • ISO/IEC 27018:2014.

Bekijk meer informatie in ons privacy- en beveiligingscentrum. Bekijk ook onze contracten bij '8.1 Intellectuele-eigendomsrechten' voor meer informatie over je rechten op het gebied van gegevenseigendom.

Beveiligingslogo

Bronnen

Aan de slag met Opdrachten

Ontdek deze handige hulpbronnen met informatie over hoe je aan de slag gaat met Opdrachten