Toegankelijkheid voor elke leerling

Wanneer alle leerlingen volledig en op hun eigen manier kunnen meedoen in de les, is dat voor iedereen positief. Daarom ontwikkelen we producten van Google for Education speciaal met het oog op toegankelijkheid om elke leerling te helpen leren, inspiratie te vinden en zijn of haar volledige potentieel te bereiken.

A student, about 10-13 years old, listens to a lesson on his headphones, focuses intently on a Chromebook.

Leerlingen met verschillende behoeften en leerstijlen aanspreken

Leerlingen leren op verschillende manieren, ook al zitten ze in dezelfde klas. Omdat we alle leerlingen willen ondersteunen, ontwerpen we technologie om docenten te helpen aan de behoeften van elke leerling te voldoen, ook bij leerlingen die een visuele, gehoor- of fysieke beperking hebben of die nieuwe informatie op een andere manier verwerken.

Wij van Google vinden dat toegankelijkheid bij een goed ontwerp hoort. We ontwikkelen Google for Education-producten speciaal met het oog op toegankelijkheid, zodat elke leerling kan leren, inspiratie kan opdoen en zijn of haar volledige potentieel kan bereiken.

Tools voor alle leerlingen

Strategieën opzetten voor een leven lang leren

Wanneer leerlingen over de tools beschikken die ze nodig hebben en weten hoe ze die moeten gebruiken, groeit hun zelfvertrouwen en ontwikkelen ze leerstrategieën waar ze de rest van hun leven iets aan hebben. Met functies zoals visuele ondersteuning, ondertiteling en realtime samenwerking in G Suite worden leerbeperkingen opgeheven voor alle leerlingen, ongeacht of ze een levenslange of tijdelijke beperking hebben of het best kunnen leren onder specifieke omstandigheden.

A student wearing headphones is deeply immersed in a lesson on a phone or tablet.
A student uses the keyboard on his Android tablet.
Gepersonaliseerd leren

Toegang bieden tot inspirerende leerbelevenissen voor alle typen leerlingen

Wanneer je leerlingen opties biedt voor de manier waarop ze technologie kunnen gebruiken en hun werk kunnen doen, bied je alle leerlingen mogelijkheden om te leren. Zo helpen Chromebook-functies zoals ChromeVox en 'Selecteer om uitgesproken te worden' leerlingen die visuele of auditieve ondersteuning nodig hebben, en beschikken alle leerlingen over alternatieve manieren om informatie tot zich te nemen. Nadat je de instellingen op een Chromebook hebt aangepast, worden ze telkens toegepast wanneer die leerling inlogt op elk willekeurig apparaat. Dat bespaart tijd en zorgt dat leerlingen zich echt op het leren kunnen concentreren.

Inclusieve leerbelevenissen

Elke leerling mogelijkheden bieden voor participatie en succes

Elke leerling heeft eigen talenten, perspectieven en behoeften. Van tekstvergroting tot spraakgestuurd typen of ondersteuning voor braille: met de producten van Google for Education kunnen leerlingen gemakkelijker samen met hun klasgenoten leren. Chrome-extensies bieden zelfs nog meer mogelijkheden voor een inclusieve leerbelevenis op maat.

A female student rests her hand contemplatively on her chin as she absorbs a lesson.

"Als iets werkt voor kinderen met speciale behoeften, werkt het voor iedereen. De strategieën die goed werken, werken gewoon goed."

Suley Castillo, Instructional Coach, Dallas ISD

Meer informatie over de toegankelijkheidsfuncties en tools van Google

Download en deel deze snelle handleiding voor toegankelijkheidsopties van G Suite en Chromebooks, plus Chrome-extensies die je kunt toevoegen.

Snelle handleiding downloaden

Bekijk hoe Google kan helpen

Neem contact op met een specialist die je kan helpen de juiste producten en functies te kiezen voor de behoeften van je leerlingen.

Toegankelijkheidsfuncties en tools bekijken

Download en deel deze snelle handleiding voor toegankelijkheidsopties van G Suite en Chromebooks.

Hartelijk dank voor je aanmelding.

Laat ons weten waarin je geïnteresseerd bent.