Arlington Independent School District verbetert de toegang tot leermogelijkheden

Uitdaging

Het AISD probeerde wel technologie te gebruiken als onderdeel van de strategie, maar ze merkten dat mensen niet goed samenwerkten. Informatie werd gedeeld door grote hoeveelheden e-mails heen en weer te sturen met bijlagen gemaakt in verschillende versies van Microsoft Word. Het openen en delen van die documenten in de klas kostte kostbare lestijd. Ook was er de uitdaging om de techniek echt te integreren in het lesgeven en leren. De scholen hadden computerlokalen met pc's en Macs. Er waren netbooks, iPads en laptops aanwezig in de lokalen. Maar in de lesplannen kwam het gebruik van deze apparaten en technologie niet terug. Twee jaar geleden zamelden de inwoners van Arlington geld in zodat er meer technologie kon worden gebruikt op de scholen in de gemeenschap, voornamelijk door meer apparaten in de klas beschikbaar te stellen voor leerlingen en docenten. Het AISD gebruikte het geld om een minimumstandaard in te stellen voor toegang tot technologie in elk lokaal. Daarvoor werden er meer apparaten aangeschaft die leerlingen dagelijks kunnen gebruiken.

"Dankzij Google kunnen we het onderwijs en leertraject echt aanpassen en opnieuw vormgeven, omdat we nu de mogelijkheden hebben om te delen, samen te werken en feedback uit te wisselen tussen meerdere groepen. We hebben nu concrete strategieën en tools om onze doelen te bereiken."

Barry Fox, Directeur Educatieve technologie

Oplossing

Het AISD koos Chromebooks voor de leerlingen van groep 5 tot en met de bovenbouw van de middelbare school omdat ze betaalbaar en eenvoudig in het gebruik zijn, de batterij lang meegaat en ze voldoen aan de behoeften van leerlingen op verschillende scholen en in verschillende leerjaren. Nadat de Chromebooks in gebruik waren genomen, gingen de docenten als eerste aan de slag met G Suite for Education. Ze begonnen met het gebruik van Google in hun lessen, en het administratief personeel zag al snel dat de Google-tools erg effectief en eenvoudig te gebruiken waren. Nu gebruikt iedereen, van directeur tot docent, G Suite for Education. De eenvoud van G Suite for Education heeft gezorgd dat het schoolbreed wordt ingezet. "Docenten delen documenten met leerlingen via rechtstreekse links en Google Classroom", zegt Barry Fox, afdelingsleider onderwijstechniek in het AISD. “Leerlingen gaan er vlot mee aan de slag en werken in kleine groepen. Ze werken nu veel meer en veel beter samen." "Gedurende het schooljaar worden er elke week 50 tot 80.000 Google-documenten gemaakt", zegt Jim Holland, specialist onderwijstechniek in het AISD. "Er wordt van je verwacht dat je Google gebruikt. Van leerlingen tot administratief personeel tot docenten, alle gebruikers moeten hun inloggegevens voor Google weten, omdat er zo veel binnen dit platform wordt gedaan."

Hartelijk dank voor je aanmelding.

Laat ons weten waarin je geïnteresseerd bent.